25 KM Zwemmen in de Vecht voor goede doel

2 leden van de triathlon vereniging Breukelen, Bert van Rossum en Jan Rutterkamp, zwemmen op woensdag 7 juli een tocht van 25 KM door de Vecht, om geld op te halen voor een goed doel: de Voedselbank Stichtse Vecht. Zij starten om 8 uur in Oud-Zuilen, zwemmen door de gehele gemeente Stichtse Vecht en hopen tussen 17 en 18 uur aan te komen bij de finish in Nigtevegt. Als u deze stoere actie wil sponsoren: klik hier


Triathlon Breukelen 1 mei 2021 afgelast

Helaas is de triathlon Breukelen op 1 mei 2021 vanwege de corona-situatie opnieuw afgelast, net zoals de editie van 2020.

Wij wensen iedereen in deze tijden veel gezondheid en sterkte, en blijf vooral trainen. We hopen in 2022 weer een succesvol evenement te kunnen organiseren.


Solo triathlon in Corona tijd – door Marleen Vos

In november van dit jaar heb ik me opgegeven voor een marathon. Ik wisselde van school en ging nog maar half zoveel uren lesgeven. Stiekem had ik toen al de hele triatlon in mijn hoofd; als de marathon goed zou gaan kon ik wel doortrainen? De marathon ging uiteindelijk niet door, storm Ciara legde alles plat. Maar intussen was ik wel vanaf december meer gaan fietsen en zwemmen, en begonnen de plannen voor een triatlon vorm te krijgen. IM Hamburg op 21 juni leek ideaal; vlak parcours, zwemmen in een rustig meer, en ook nog op mijn verjaardag.Uiteindelijk werd ook Hamburg afgezegd, maar ik was al zo geland op die dag, dat dat niet meer uitmaakte. Het ging om de afstand, de ervaring, en niet persé over de finishboog en de medaille. Bovendien zag ik het niet zitten nog langer door te trainen, en kostbare gezinstijd in de zomervakantie te moeten inruilen voor trainingsuren. Dus: Ironman Stichtse Vecht 😉. Zwemmen in de Maarsseveense plassen, een rondje Flevoland, en daarna naar huis rennen.

Ik plan alles voor T1, T2, F1, F2 en lever Johan tijdschema’s, grote kratten met voedingen een LvA (lijst van afkortingen). Plan is: zoveel eten als mogelijk, vooral op de fiets, en daarna lopend goed blijven drinken. Van mijn school heb ik een flink aantal flesjes water van 300 ml gekregen (sponsordeal 😊).

 

Zwemmen

Zwemmen is altijd mijn zwakste discipline geweest. Ik was goed op weg, maar toen kwam Corona. Na een paar weken durfde ik het aan om buiten te gaan zwemmen, maar ik zwom mezelf meteen een zwemmersschouder. Met fysio kreeg ik dat onder controle, maar ik had daardoor niet zover opgebouwd als ik wilde.

Toch ging het zwemmen goed. Ik wilde persé niet vanaf de exit extra meters moeten maken, dus probeerde in de meest oostelijke punt wat extra meters te pakken. Iets teveel extra meters, bleek. Mijn absolute droomtijd was om binnen de 1:30 uur te zwemmen. En op de 3800 m had ik dat gehaald. Maarja, niet op de 3930 meter 😉. Toch trots.

 

Fietsen

Ik weet de aanlooproute goed, maar kom niet meteen in een ritme. Hartslag is wat te hoog, ik ben teveel aan het rekenen. Ik bedenk dat ik op het stuk met wind mee flink wat tijd moet besparen, zodat ik tijd overheb op het laatste stuk met wind tegen… Niet een hele goede strategie. Leuke verrassing; Johans ouders zijn ook mee als support 😊.

Langs de oostkant van Flevoland, met de wind vol in de rug, laat ik het tempo flink zakken en kom ik wat meer tot rust. Sparen en eten is het nieuwe plan. Ik begin uitgerust aan het heftigste stuk; vanaf de Ketelbrug de wind vol tegen. Mentaal gaat dat goed, ik vind een goed ritme en blijf draaien. Aftellen, over één kilometer ga ik eten, over twee kilometer is het nog maar 30 kilometer, over 500 m ga ik uit het stuurtje, over 3 km ben ik in Lelystad. Zo komt T2 toch eerder dan verwacht. Ik hap een halve bak spaghetti weg en kan heel even zitten.

 

Lopen

Lopen voelt vanaf het begin veel eenvoudiger. Niet meer navigeren, rekenen, strategie. Gewoon naar huis rennen. Benen doen een beetje pijn, maar doen het best. En 6:30 per kilometer, dat gaat vanzelf. Dat heb ik zó vaak gelopen intussen. Dat is míjn tempo. Elke 3 a 4 km staat Johan + ouders met een nieuw flesje sportdrank of water + gelletje. Ik hap de gelletjes braaf weg en houd ze allemaal binnen. Ergens rondom 20 km komt de zoete zooi m’n neus uit. Gelukkig weet ik wat we voor voorraad in de auto hebben. Pringles en een bifi-worstje, prima om op vooruit te komen.

Bij 25 km begint het tempo op te lopen. Het loopt prima, maar wel steeds langzamer. Er komen wat pijntjes, soms gaan ze, soms blijven ze.Ik begin te geloven dat ik het haal én dat ik niet ga wandelen. 6:30 loopt op naar 7:00 en wordt steeds meer sloffen. Bij 30 km haakt Kristel aan. Ze helpt het tempo weer terug te leggen op mijn 6:30, en kletst de tijd fijn weg. Fijn gezelschap, steeds bekendere omgeving. Kristel heeft zich uitgeleefd met stoepkrijt; elke 500 meter staat een aanmoediging op de weg. Ik durf nu ook toe te geven aan mijn steeds grotere afkeer van eten. Laat maar, het zal nu wel genoeg zijn. Hier kom ik wel op thuis. Af en toe een slok slappe cola of een zout dropje

In Maarssen moeten we een klein extra hoekje doen, het zou zonde zijn om op 41,9 km thuis te zijn. Ik kan bijna niet geloven hoe constant de marathon is gegaan.

Overall?


Triathlon Breukelen 2 mei afgelast

Vanwege de corona-situatie is de triathlon Breukelen op 2 mei 2020 afgelast.

Vervelend voor iedereen die hiervoor getraind heeft en er naar uitgekeken heeft, maar er zijn op dit moment belangrijker zaken. Wij wensen iedereen in deze tijden veel gezondheid en sterkte, en hopen in 2021 weer een geslaagd evenement te kunnen organiseren.

Eerder nog waren we trots op het mooie promotiefilmpje met interviews met Bert en Jan: klik hier


Fietsen van Sydney naar Melbourne

Toen Hanneke en ik naar Sydney verhuisden, had ik me voorgenomen om een keer van Sydney naar Melbourne te fietsen. Ex-TVBer Marcel was ook voor dat idee te porren. Of misschien moet ik zeggen dat hij mij porde, want Marcel is altijd in voor een avontuur.

Nou, ik kan nu zeggen dat we de tocht hebben volbracht…. Succesvol.

Fietsen van Sydney naar Melbourne, wat houdt dat in?

Als je de kaart van Australië bekijkt, dan lijkt dat gemakkelijk. Even naar het zuiden, dan rechtsaf en je bent er. Maar als je weet hoe groot Australië is, dan is van Sydney naar Melbourne écht een serieuze afstand (weet dat Nederland 386 keer in Australië past). Uiteindelijk deden we zelfs nog meer. Want Marcel moest natuurlijk naar huis en dat is in Torquay, 100km ten zuiden van Melbourne. De tocht was 1160km wat we gedaan hebben in 8 dagen. Dat betekent 145km gemiddeld per dag. Natuurlijk is 145km op een dag best een stukje en toch prima te doen. Maar ik kan jullie verzekeren dat het behoorlijk pijn gaat doen tijdens 8 dagen op een rij.

Wat heb ik geleerd van deze reis?

Een heleboel!

Wat nu?

Het was een geweldige ervaring. Ik ben blij dat ik die kan delen met jullie en ik ben nóg blijer dat het achter de rug is. Bekijk de online foto’s . En, als je van plan bent te gaan fietsen in Australië dan vraag me gerust om advies.

Wat moet ik nu gaan doen? Het plan is van Sydney naar Perth! Just kidding, naar Perth ga ik toch maar vliegen. Denk ik.


Poffertjes eten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Clubkampioenschappen 2019, Thriathlon Maarssen en individuele onderdelen

Uitslag clubkampioenschap triathlon 7-9-2019

Op 7 september was in Maarssen ons clubkampioenschap triathlon. De winnaars waren bij de dames 1e Kristel, 2e Marleen en 3e Jobke. Bij de heren Jeffrey, Ben en Jan. De Aaldrik Ykema bokaal werd dit keer gewonnen door een heer t.w. Jeffrey

Uitslag clubkampioenschap lopen 11-6-2019

Uitslag clubkampioenschap fietsen 4-6-2019

Het zag er even naar uit dat code oranje ervoor zou zorgen dat de tijdrit niet door zou gaan. Dit onderdeel van de clubkampioenschappen was dinsdagavond aan de beurt.
Het bleef droog…. Marleen Vos en Roel Boiten, zijn clubkampioen TV Breukelen tijdrijden 2019 geworden. Gefeliciteerd!🚴🏼‍♂️🚴🏻‍

Uitslag clubkampioenschap zwemmen 28 mei 2019

Clubkampioenen zwemmen zijn geworden Tamara Vork en Roy Dankaarts

 


Klaus Schlüter en Jorieke Casteleijn pakken winst triathlon Breukelen

In een winderig en wisselvallig Breukelen hebben Klaus Schlüter en Jorieke Casteleijn de winst gepakt in de Triathlon Breukelen. Schlüter was met een eindtijd van 1:53 uur zijn grootste concurrenten Martijn Paalman en Lennart Kleinjans drie minuten voor. De eveneens soevereine Casteleijn bleef, met een eindtijd van 2:06 uur, Rosanne de Boer en Anne Zijderveld beiden vier minuten voor. Bekijk de video op onderstaande link.
Bron: Tim Wolvetang, 04/05/2019 3athlon.nl


Ploegtijdrit Almere

Al voor het vierde jaar doet een team van de triathlon Breukelen mee met
de ploegentijdrit in Almer. Bij deze Knipscheer tijdrit wordt gedurende
de hele dag in diverse categorieën gereden. Bij de ploegentijdrit wordt
gestart met 4 personen waarbij op de finish de derde renner van de ploeg
de tijd bepaald.
Dit jaar bestond de ploeg uit Ben, Paul, Frank en Adriaan. Vooraf was
nog een paar keer geoefend met het rijden in formatie, hoe lang iedereen
op “kop” rijd, aan welke kant van de wind je van kop af laat terugzakken
etc. Het is dan erg leuk om te merken dat met een beetje trainen een
hoop tijdwinst te behalen is.
Een week voor het begin van de tijdrit werd bekend  dat het parcours dat
altijd gebruikt wordt niet beschikbaar was en daarom werd het evenement
verplaatst naar Almere Haven. Een traject op de dijk van 14 Km dat twee
keer gefietst moest worden. Ten opzichte van het oude parcours jammer
dat het uit twee ronden bestond maar het was wel gezellig bij de
start/finish bij de havenkom.
Vanuit de start ging het met een straf windje tegen naar een keerpunt op
de dijk. Paul zat zo in zijn gedachte dat hij spontaan de tijdmeet mat
en het keerpunt voorbij reed en na enig schreeuwen keerde hij maar om.
Dat koste ons meteen een plaats maar die kon even later weer terug
gewonnen worden. Vervolgens was het terug met wind mee en een klein
uitstapje naar de polder. Lastig was hier om bij terugkeer op de dijk
(bergje op) het ritme weer te vinden. Dan naar start/finish om te
beginnen met de tweede ronde.
Weer wind tegen en aan vlak voor het keerpunt was het Adriaan die moest
lossen; hij had zijn slechte benen meegenomen en zijn goede op het
nachtkastje laten staan!
Het laatste deel met wind mee ging met drie man prima we hadden een
finish tijd van 45:33. Adriaan kwam iets later binnen op 47:52. Na
afloop bleek dat Paul door het missen van de tijd-mat bij het keerpunt
was gediskwalificeerd, dus was de tijd van Adriaan de derde en dus
bepalend voor de uitslag waardoor we als 39e team kwamen te staan.
Al met al een hele leuke ervaring weer en het is echt een totaal ander
beleving om met een ploeg te rijden dan individueel. Het is een aanrader
en het zou jammer zijn dat we als vereniging volgend jaar weer maar met
één team aan de start staan; we moeten binnen de vereniging toch wel
twee teams op de been kunnen brengen!


Clubkampioenschappen

Van onze secretaris
Beste TVB leden,
De clubkampioenschappen komen er weer aan:
28 mei om 19.00 uur zwemmen in het Kikkerfort
4 juni om 19.00 uur fietsen in de polder bij Nieuwer ter Aa
11 juni om 19.00 uur lopen bij zwembad De Meent
en uiteraard de triathlon in Maarssen op 7 september!
Groet Floortje