Vereniging

Op 22 januari 1986 werd onze vereniging opgericht met als doel het bevorderen en doen beoefenen van de combinatie sport triathlon. Anders gezegd, een vereniging die zorgt dat iedereen de mogelijkheid heeft op zijn of haar niveau multidisciplinaire duursport uit te oefenen.

Vaak wordt gedacht dat triathlon de ultieme triathlonafstand behelst (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen). Veel mensen weten echter niet dat er veel verschillende triathlonafstanden bestaan, waaronder de sprintafstand (750 meter zwemmen, 20 km, 5 km). Daardoor kun je al snel op een recreatieve manier deelnemen aan een wedstrijd. Maar daarnaast hebben we ook een divisie-groep mannen, die net dat beetje meer willen geven.

Wij bieden de mogelijkheid om bij ons te zwemmen in het mooie Kikkerfort, hardlopen kan getraind worden in het park bij de ijsbaan en spinninglessen kunnen worden gevolgd bij sportcentrum van Asdonk.

In de zomerperiode wordt er in het buitenwater van het oudste natuurbad, de Meent, gezwommen. Ook het hardlopen verplaatst dan naar de Scheendijk en hebben we de mogelijkheid om in twee verschillende groepen mooie tochten te fietsen door de omgeving.

Kijk voor meer info over hoe, wat en waar Trainingen