Fietsen van Sydney naar Melbourne

4 november 2019

Toen Hanneke en ik naar Sydney verhuisden, had ik me voorgenomen om een keer van Sydney naar Melbourne te fietsen. Ex-TVBer Marcel was ook voor dat idee te porren. Of misschien moet ik zeggen dat hij mij porde, want Marcel is altijd in voor een avontuur.

Nou, ik kan nu zeggen dat we de tocht hebben volbracht…. Succesvol.

Fietsen van Sydney naar Melbourne, wat houdt dat in?

Als je de kaart van Australië bekijkt, dan lijkt dat gemakkelijk. Even naar het zuiden, dan rechtsaf en je bent er. Maar als je weet hoe groot Australië is, dan is van Sydney naar Melbourne écht een serieuze afstand (weet dat Nederland 386 keer in Australië past). Uiteindelijk deden we zelfs nog meer. Want Marcel moest natuurlijk naar huis en dat is in Torquay, 100km ten zuiden van Melbourne. De tocht was 1160km wat we gedaan hebben in 8 dagen. Dat betekent 145km gemiddeld per dag. Natuurlijk is 145km op een dag best een stukje en toch prima te doen. Maar ik kan jullie verzekeren dat het behoorlijk pijn gaat doen tijdens 8 dagen op een rij.

Wat heb ik geleerd van deze reis?

Een heleboel!

Wat nu?

Het was een geweldige ervaring. Ik ben blij dat ik die kan delen met jullie en ik ben nóg blijer dat het achter de rug is. Bekijk de online foto’s . En, als je van plan bent te gaan fietsen in Australië dan vraag me gerust om advies.

Wat moet ik nu gaan doen? Het plan is van Sydney naar Perth! Just kidding, naar Perth ga ik toch maar vliegen. Denk ik.